<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.jefublogi.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Jefublogi: Fantasy Draft tulokset

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Fantasy Draft tulokset

Osallistun kolmeen Fantasy Football liigaan kaudella 2012. Kolmeen liigaan osallistuminen tulee viemään todella paljon aikaa ja keskittymistä. Osui kohdalle kuitenkin niin hyvät kutsut suomalaisten pelaajien liigoihin, joten oli pakko näinkin moneen osallistua. Saa nähdä joutuuko keskittymistä siirtää kauden aikana enemmän yhteen liigaan.

Torstai illalle osui tietysti vielä kahden liigan draftit samaan aikaan. Onneksi kyseessä oli kaksi eri varausjärjestelmää käyttävää liigaa, joista toinen oli hidastempoisempi ja toinen nopeatahtinen, keskittymistä vaativa "Auction draft".

auction draft
Auction draft perustuu huutokauppaan. Yksi pelaaja nostetaan aina huutokaupattavaksi ja joukkueet bidaavat kyseisestä pelaajasta. Jokaisella joukkueella on tietty rahamäärä koko joukkueen keräämiseen. Näin jokaisella joukkueella on mahdollisuus saada käytännössä ketä vain pelaaja. Tämä  huutokauppamallinen draft muoto tuo ihan uusia ulottuvuuksia pelaajien hankintaan ja vaatii se myös paljon alustavan pelaajatutkimuksen tekoa.

<-- Auction draft joukkueeni "Suomiliiga" -liigassa.

Tässä joukkueessa vain neljä pelaajaa, jotka suunnittelin draftaavani ennen itse tapahtumaa (Willis McGahee, Eric Decker, Joel Dreessen ja Chris Johson). Useat muut joukkueen pelaajat tulivat ns. hinnan ylösajon yhteydessä. Huutokaupassa hintaa pyritään usein hinaamaan ylöspäin, jotta ei pelaajat lähtisi halvalla (alle markkina arvon). Näistä mielestäni hyviä hakuja olivat Andre Johnson, Eli Manning ja Rob Gronkowski jotka kaikki lähtivät minun jengiin alle päivän "markkina arvon". Näiden pelaajien tulo sitten vaikutti koko oman draft strategian kehittymiseen.

Ymmärrän, että joukkueessa on paljon esim. "loukkaantumisherkkiä" tähtipelaajia, mutta olen silti melko tyytyväinen lopputulokseen ja tällä jengillä tullaan pelaamaan voitosta!



Toinen draft oli liigalle "NFLfi", jossa käytettiin perinteistä pelaajien varausmuotoa, jossa jokainen joukkue saa vuorollaan varata yhden pelaajan.

<-- "NFLfi" joukkueeni.

Tässä varasin ensimmäisenä LeSean McCoyn ja toisena Greg Jenningsin. Jennings oli mielestäni ryöstö varausvuorolla 34. Kolmannella kierroksella oli jo pakko varata pelinrakentaja ja parhaana tässä vaiheessa vapaana olevista koin RG III NFL rookiena. Hän voi mielestäni yllättää ja tehdä positiivisen kauden.

Tämä draft meni mielestäni myös hyvin vaikkei kaikki pelaajat ihan suunnitelmiin kuuluneetkaan. Liigassa on yhteensä 20 joukkuetta, joten loppukierrosten varaukset on lähinnä ryöstöjen hakua.





Liigan aluillepanija ja Urheilulehden toimittaja Esko Seppänen ei mitenkään "yllättäen" saanut draftissa arvottua ykkösvarausta eli paljon haluttua "First Pickkiä".

Ensimmäisenä Eskon haaviin jäi Tom Brady. Toivottavasti säilyy Bradyn polvi ehjänä koko kauden ;)






Muista seurata Esko Seppäsen loistavaa Twitter tiliä @EskoSeppanen

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu