<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.jefublogi.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Jefublogi: 3 faktaa Kiitospäivän jenkkifutiksesta

tiistai 20. marraskuuta 2012

3 faktaa Kiitospäivän jenkkifutiksesta

Kiitospäivä eli "Thanksgiving" on tämän viikon torstaina. Meitä jenkkifutis faneja hellitään kolmella hyvällä matsilla. Jo 19.30 Suomen aikaa alkaa Lions vs. Texans. Myöhemmin illalla ja yöllä pelataan ottelut Cowboys vs. Redskins ja Jets vs. Patriots. Nopeasti katsottuna ei näyttäisi Suomessa näkyvät kanavat otteluita näyttää, mutta ei syytä huoleen --> suuri interweb on täynnä linkkejä striimeihin.

Fakta 1 - Historia

Jalkapallo ja Kiitospäivä ovat kulkeneet käsikädessä jo pitkään. Ammattilaisliigoissa otteluita on pelattu aina 1890-luvulta asti. Yliopistoissa ja lukioissakin pelataan otteluita läpi Kiitospäivän. Ensimmäinen ottelu pelattiin vuonna 1876 Yalen ja Princeton välillä. Lukiomatsitkin ovat Kiitospäivänä kansallisten televisioyhtiöiden kuvaamia.

Fakta 2 - Kalkkuna

Yhtälailla kuin jefukin, on kalkkunan syönti liitetty vahvasti Kiitospäivään. Tee siis kalkkunaa iltapalaksi torstaina!



















Fakta 3 - Turducken ja John Madden

Ehkä kaikista oudoin asia Kiitospäivänä pelattavista otteluista on John Maddenin aloittama perinne jakaa parhaiden pelaajien (MVP) palkintoja. Kun Madden aloitti palkintojen jakamisen oli palkintona "Turkey Leg Award", mikä oli itseasiassa vain kalkkuna. Madden saattoi mielivaltaisesti jakaa palkintoja useille pelaajille ja jopa molempien joukkueiden edustajille. John Madden sai idean palkintoon "Turducken" annoksesta, joka koostuu kanasta, joka on asetettu ankan sisään ja jotka molemmat ovat laitettu kalkkunan sisään!!

Koska Kiitospäivän ottelut jakaantuvat useille televisioyhtiöille mitään virallista parhaan pelaajan palkintoa ei jaeta vuosi toisensa jälkeen.

Hyvää Kiitospäivää kaikille!

Korjaus: Kaksi ekaa matsia näyttää nelonen pro 2!

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu